Waar je op moet letten bij een autogarage

Waar je op moet letten bij een autogarage

Vaak krijgen we van klanten verhalen over hun slechte ervaring met andere garages, daarom hebben we hier een aantal punten opgesteld waar u op moet letten bij een autogarage.

  • “Nou ik zou als ik u was hier geen meter meer mee rijden” Bangmakerij! Kan best waar zijn, maar vraag verder wat er aan de hand is. Laat de desbetreffende persoon jouw laten zien wat het probleem is.
  • Bekijk waar de garage bij aan is gesloten – Verschillende certificaten of labels die de garage uithangt. RDW is een belangrijke als het gaat over APK en kenteken gerelateerde zaken. BOVAG voor aankoop en FOCWA voor autoschadeherstel of glasherstel zijn bekende. Dit houd niet altijd in dat dan ook de garage te vertrouwen is! Wees kritisch. Kijk hierbij ook voor de actuele certificaten.  Een certificaat kan ook al lang verlopen zijn… Veel garages werken namelijk als een tussen persoon en brengen hun klusjes dan weer ergens anders, u snapt wel dan u dan eigenlijk te veel betaald 😉 Ga dus voor een APK naar een garage waar een RDW certificaat op de deur hangt en niet alleen een APK bordje.
  • Controleer voor dat u langs gaat altijd eerst de beoordelingen (reviews) die een garage heeft gehad.
  • Controleer altijd eerst even de garage als je er toch bent. Check: apparatuur goed onderhouden, smerige vloer, versleten banden in de werkplaats, lege olie blikken. Als een garage niet goed met zijn eigen spullen omgaat wat verwacht dat ze met uw auto gaan doen.
  • Controleer altijd of alles wat verteld is ook vervangen en gemaakt en ook of het op juiste manier zijn gedaan. Veel garages plaatsen tweedehandse onderdelen en vertellen dat het om nieuw onderdeel gaat.
  • Motor problemen? Controleer altijd of een garage goede diagnose apparatuur heeft. Een garage dat meld dat die dat helemaal niet nodig heeft is verdacht… tegenwoordig zijn de motoren veel complexer geworden.
  • Second opinion? Vertel het tweede bedrijf nooit wat de eerste allemaal gevonden heeft (of juist niet). Je beinvloedt iemand en die gaat naar je hand praten.
  • Het is nooit oké dat je ‘check engine’ lampje altijd brand! Het is echt niet een kapotte verbinding een computer error of een losse tankdop!
  • Vraag bij het ‘Dit-hebben-we-gevonden-en-dit-gaat-het-kosten’ belletje ALTIJD wet echt noodzakelijk is en wat nog even kan wachten. Garages proberen vaak alles heel belangrijk te maken. Betrouwbare garage vertellen meestal direct wat echt moet en wat kan wachten tot de volgende beurt.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op!

Bron:bestegarage.nl
Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.