Makkelijk offerte aanvragen

Bij Actief Autoservice Eindhoven kunnen we op basis van je auto, kilometerstand en het aantal kilometers per jaar – precies zien wat er moet gebeuren en welke kosten je kunt verwachten. U kunt ook direct een afspraak maken als u snel wilt geholpen worden. 

APK op zaterdag

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om APK op zaterdag te doen. In dit artikel leggen we uit waarom dat niet mogelijk is. Nadat onze keurmeester van Actief Autoservice Eindhoven de controle heeft uitgevoerd maakt deze een melding van de uitgevoerde APK-keuring (auto afmelden). Steekproefsgewijs controleert de RDW of dat APK-keuringen goed worden uitgevoerd. Het kan dus zijn dat uw auto tijdens een keuring wordt geselecteerd voor een dergelijke steekproef. Indien dat het geval is, dan is de controleur van de RDW binnen 90 minuten ter plaatse om aanwezig te kunnen zijn bij de keuring van de auto. Het enige nadeel daarvan is dat de controleurs van de RDW niet op zaterdagen en zondagen werken. Om die reden is een APK op zaterdag of zondag helaas niet mogelijk.

Gratis APK bij een kleine of grote onderhoudsbeurt!

GRATIS APK

Bij Actief Autoservice Eindhoven krijgt u altijd een gratis APK bij een kleine of grote onderhoudsbeurt. Loopt uw APK dus bijna af, maak dan gelijk een afspraak met een onderhoudsbeurt zodat u goedkoper uitkomt.

Auto keuren Eindhoven

Auto keuren Eindhoven

Bij Actief Autoservice Eindhoven kunt u elke werkdag uw auto laten keuren. Bij ons is APK met afspraak mogelijk maar u kunt ook voor APK zonder afspraak bij ons terecht. Heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of maak gelijk een afspraak.

Atief Autoservice is weer open!

Per 1 oktober 2018 is Actief Autoservice weer open en kunt u weer terecht voor al uw reparatie, APK en onderhoud.

Adres:
Actief Autoservice
Daumierstraat 18
5623EV Eindhoven

Vakantie check bij Actief Autogarage Eindhoven!

Autovakantie gepland en benieuwd wat u moet doen?

Waar u niet op zit te wachten is stress op de dag dat u met autovakantie gaat omdat u niet weet welke regels in elke land geldt? Met de autovakantie checklist van Generali is dat niet meer nodig. Deze checklist is zó compleet dat het onwaarschijnlijk lijkt dat u nog iets over het hoofd ziet. Print hem uit, vink weg wat u heeft ingepakt en u kunt met een gerust hart op vakantie!

Naast een een goede voorbereiding van wat u moet meenemen is een zomercheck/vakantie check bij uw auto geen overbodige luxe en het kan u een hoop stress en frustraties voorkomen. Actief autogarage Eindhoven biedt de zomercheck voor €19,50 aan en is zelfs gratis in combinatie van een onderhoudsbeurt. Met de vakantiecheck van autogarage Eindhoven weet u precies wat u moet doen voordat u op vakantie gaat. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of maak gelijk een afspraak!

Wanneer kun je nou het beste naar de merkspecialist, de universele garage of de dealer?

Het is verstandig om in elk  geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Zo kun je een hoop narigheid voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt kan een (goede) garagist ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo houd je grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je plotseling komt stil te staan.

Kies een goede garage uit of breng je auto naar de dealer. Wees vervolgens altijd duidelijk over het onderhoud of de reparaties die je uitgevoerd wil hebben. Het is heel normaal om de garagist te vragen je eerst te bellen als het onderhoud boven een bepaald van te voren afgesproken bedrag uit gaat komen.

Afspraak maken kan bij ons heel simpel via onze handige online afspraak formulier.

 

Je kunt een auto onderhouden bij onderstaande garages:

De dealer

Zit je auto nog in de garantieperiode dan is het sterk aan te raden naar de dealer te gaan. Doe je dat niet kan een dealer dat tegen je gebruiken op het moment dat je van de garantie gebruik wilt maken.  Hij is immers ergens anders in onderhoud geweest dus de dealer kan in twijfel trekken of dat onderhoud wel juist is uitgevoerd .

Een universele garage

Universele garages werken geheel zelfstandig. Voordeel van deze garages is dat zij vaak een wat lager uurtarief hebben. Door de kleinschaligheid van het bedrijf kent het personeel vaak de klanten en de geschiedenis van diens auto’s goed.

Een merkspecialist

Een merkspecialist is een onafhankelijk garagebedrijf dat is gespecialiseerd in één merk. Vaak zijn dat de duurdere, populaire merken (BMW, Volvo, Mercedes, Land Rover etc). Een specialist heeft erg veel specifieke kennis in huis en toegang tot een netwerk van goede gebruikte en gereviseerde onderdelen. Dat kan veel geld schelen.

Actief Autoservice Eindhoven

Volgens onze klanten leveren wij dealer service in combinatie van merkspecialist kennis door de lange ervaring maar tegen een universele garage prijs. Kom langs of maak een afspraak en ervaar het zelf!

Tijd voor zomerbanden!

Zomerbanden Eindhoven

Tijd om de zomerbanden tevoorschijn te halen!

De lente is begonnen en bij hogere temperaturen slijt het profiel van uw winterbanden als sneeuw voor de zon. Laat daarom snel uw winterbanden omruilen voor zomerbanden. Bij Actief Autoservice Eindhoven koppelen wij een uitstekend advies aan betaalbare banden én een comfortabele service.

Veilig en comfortabel

De sneeuw maakt plaats voor de zon. Het wegdek warmt heerlijk op en u bent al bezig met uw vakantieplanning. Bij temperaturen boven 7 graden bieden zomerbanden meer grip en dus een kortere remweg. Daarmee heeft u in de zomerperiode een extra veilig en comfortabel gevoel. Wij kunnen u adviseren over de juiste banden voor uw auto. Bij ons heeft u beste zomerbanden Eindhoven voor betaalbare prijs.

Afspraak maken?

Maak vandaag nog een afspraak voor de wissel van uw banden. Bel ons via 040 750 58 97 of klik hier om direct gemakkelijk een afspraak in te plannen. Dan zorgen wij ervoor dat u in het voorjaar en de zomer veilig op weg kunt.

Scherpe all-in tarieven

Zijn uw (zomer)banden aan vervanging toe? Zomerbanden kopen kan bij ons in combinatie met een leuke zomerbanden actie. Bel of mail ons voor scherpe banden prijzen.

Natuurlijk bieden wij meer dan alleen zomerbanden. U kunt ook kiezen om uw bandenwissel in combinatie met een onderhoudsbeurt of een APK doen, zo bent u voordelig en snel klaar voor de zomer. Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op!

Preventief onderhoudsbeurt

onderhoudsbeurt eindhoven

Houdt je auto betrouwbaar en bedrijfszeker met een onderhoudsbeurt

 Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat, want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk, dit is de reguliere onderhoudsbeurt.

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Dit kunt u altijd in de onderhoudsboekjes van uw auto, bij Actief Autoservice gebruiken we speciale software om precies weten welk onderhoud en wanneer het moet uitgevoerd worden.De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Toch zien regelmatig dan men vergeet om een onderhoudsbeurt te plannen.

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken vóór meestal zo’n 60.000 km, remblokken achter halen wel het dubbele. Je zou dus geld opzij moeten leggen als financiële reserve voor onderhoudsbeurt en reparaties die je in de toekomst kunt verwachten.

Ga je één keer per jaar naar de garage voor onderhoud dan is het aan te bevelen dat te combineren met de Algemene Periodieke Keuring (APK). Bij ons is tevens een APK gratis bij elke onderhoudsbeurt.

Onderhoudsboek

Wil je een auto kopen, controleer goed of alle onderhoudsbeurten tijdig en altijd zijn uitgevoerd. Wanneer een onderhoudsbeurt niet op tijd gebeurt kan dit grote gevolgen hebben, bijv. leeftijd de motor wordt korter wanneer niet juiste en tijdig olie wordt ververst. En ga je de auto verkopen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te kunnen overleggen. Dat is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden.

Tips om te besparen op onderhoud

Wil je verantwoord besparen op de kosten voor onderhoud en reparaties? ANWB heeft 9 praktische tips voor je op een rij gezet waardoor jouw garagerekening lager uit kan vallen.
9 tips voor het besparen op onderhoudskosten aan je auto

Actief Autoservice Eindhoven

Waar je op moet letten bij een autogarage

Vaak krijgen we van klanten verhalen over hun slechte ervaring met andere garages, daarom hebben we hier een aantal punten opgesteld waar u op moet letten bij een autogarage.

  • “Nou ik zou als ik u was hier geen meter meer mee rijden” Bangmakerij! Kan best waar zijn, maar vraag verder wat er aan de hand is. Laat de desbetreffende persoon jouw laten zien wat het probleem is.
  • Bekijk waar de garage bij aan is gesloten – Verschillende certificaten of labels die de garage uithangt. RDW is een belangrijke als het gaat over APK en kenteken gerelateerde zaken. BOVAG voor aankoop en FOCWA voor autoschadeherstel of glasherstel zijn bekende. Dit houd niet altijd in dat dan ook de garage te vertrouwen is! Wees kritisch. Kijk hierbij ook voor de actuele certificaten.  Een certificaat kan ook al lang verlopen zijn… Veel garages werken namelijk als een tussen persoon en brengen hun klusjes dan weer ergens anders, u snapt wel dan u dan eigenlijk te veel betaald 😉 Ga dus voor een APK naar een garage waar een RDW certificaat op de deur hangt en niet alleen een APK bordje.
  • Controleer voor dat u langs gaat altijd eerst de beoordelingen (reviews) die een garage heeft gehad.
  • Controleer altijd eerst even de garage als je er toch bent. Check: apparatuur goed onderhouden, smerige vloer, versleten banden in de werkplaats, lege olie blikken. Als een garage niet goed met zijn eigen spullen omgaat wat verwacht dat ze met uw auto gaan doen.
  • Controleer altijd of alles wat verteld is ook vervangen en gemaakt en ook of het op juiste manier zijn gedaan. Veel garages plaatsen tweedehandse onderdelen en vertellen dat het om nieuw onderdeel gaat.
  • Motor problemen? Controleer altijd of een garage goede diagnose apparatuur heeft. Een garage dat meld dat die dat helemaal niet nodig heeft is verdacht… tegenwoordig zijn de motoren veel complexer geworden.
  • Second opinion? Vertel het tweede bedrijf nooit wat de eerste allemaal gevonden heeft (of juist niet). Je beinvloedt iemand en die gaat naar je hand praten.
  • Het is nooit oké dat je ‘check engine’ lampje altijd brand! Het is echt niet een kapotte verbinding een computer error of een losse tankdop!
  • Vraag bij het ‘Dit-hebben-we-gevonden-en-dit-gaat-het-kosten’ belletje ALTIJD wet echt noodzakelijk is en wat nog even kan wachten. Garages proberen vaak alles heel belangrijk te maken. Betrouwbare garage vertellen meestal direct wat echt moet en wat kan wachten tot de volgende beurt.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op!

Bron:bestegarage.nl