Onderhoudsbeurt

Kleine - en grote onderhoudsbeurt

Heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig?

Het verschil tussen een grote en kleine beurt vervaagt en voor steeds meer auto’s is het sterk kilometer- en/of tijdgebonden afhankelijk wat er precies in een onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden.

Bij Actief Autoservice Eindhoven kunnen we op basis van je auto, kilometerstand en het aantal kilometers per jaar – precies zien wat er moet gebeuren en welke kosten je kunt verwachten.

Wat is een kleine onderhoudsbeurt voor je auto eigenlijk?

 • Een kleine beurt is standaard periodiek onderhoud (dit kan bijvoorbeeld jaarlijks zijn of na een bepaalde kilometerstand, afhankelijk van wat je het eerste bereikt).
 • Tijdens kleine beurt wordt je auto op cruciale punten gecontroleerd. In een kleine beurt wordt de motorolie en het motoroliefilter vervangen.
 • Daarnaast kan een kleine beurt, afhankelijk van je auto en kliometerstand, aanvullend onderhoud bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een kleine onderhoudsbeurt?

Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter en de luchtfilter.

Waarom moet kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd worden?

 • Het goed onderhouden van je auto zorgt ervoor dat je in een veilige en betrouwbare auto rijdt.
 • Tijdig klein beurt verlengt de levensduur van je auto en voorkomt dat je voor extra (onvoorziene) reparatiekosten komt te staan.

Wanneer moet een kleine beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de kleine beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • Actief Autoservice beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Goed om te weten

Ga je de auto inruilen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te kunnen overleggen. Dat is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden. Ben je wel je boekjes kwijt? Start je eigen onderhoudsboekje bij ANWB.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Heeft je auto een beurt nodig?

Heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig? Vraag gratis een offerte aan! Of maak gelijk een afspraak!

Wat is een grote onderhoudsbeurt precies?

 • Een grote beurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto.
 • Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden.
 • Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een grote onderhoudsbeurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem.

Wat zijn slijtagereparaties bij een grote beurt? 

Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote onderhoudsbeurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de grote beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • Actief autoservice beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Goed om te weten

Ga je de auto inruilen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te kunnen overleggen. Dat is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden. Ben je wel je boekjes kwijt? Start je eigen onderhoudsboekje bij ANWB.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Neem contact met ons op!