Bandenservice Eindhoven

Merkonafhankelijke bandenspecialist

Bandenservice Eindhoven

Waarom winterbanden nodig?

Zomerbanden worden bij lage temperaturen harder en hebben dan een langere remweg. Winterbanden zijn door een andere samenstelling wat zachter en hebben dankzij hun grovere profiel met meer lamellen meer grip op zowel natte als besneeuwde wegen. Bij remmentesten met 50 km/uur is de remweg op een droge weg voor een auto gemiddeld twaalf meter. Op een nat wegdek is dat veertien tot vijftien meter. Maar op een besneeuwde weg staat een auto met winterbanden na dertig meter stil, terwijl een auto op gewone banden een remweg van zestig meter nodig heeft. Het laat zich raden wat de gevolgen zijn als je op een zomerband een noodstop op een besneeuwde weg moet maken. Winterbanden doen hun werk het beste bij temperaturen die onder de ongeveer zeven graden liggen. Daarboven kun je beter zomerbanden gebruiken. Nadeel van winterbanden is dat het brandstofverbruik toeneemt.

In onder andere Oostenrijk en Duitsland zijn winterbanden in het winterseizoen verplicht (lees hier in welke landen winterbanden verplicht zijn). Als je geen winterbanden hebt, loop je het risico op een flinke boete en je kunt aan de kant van de weg gezet worden.

Waar op letten bij winterbanden?

De keuze aan winterbanden, ook online, is enorm. De kwaliteit en de prijzen lopen enorm uiteen. Ga goed vergelijken op prijs en kwaliteit. Duur is lang niet altijd goed en goedkoop is lang niet altijd slecht. Bij bandenservice Eindhoven krijgt u als bandenspecialist graag advies over de juiste banden voor uw auto. aan bij bandenservice Eindhoven!

De beste winterband: de tests

De ANWB en de Consumentenbond  hebben diverse bandentests op hun website staan. Volgens de Consumentenbond kwam  de Michelin Alpin A4 en de Continental WinterContact TS850 als beste uit de test. Ze waren tevens Beste Koop.  Maar raadpleeg ook de ANWB winterbandentest. Daaruit blijkt dat ook goedkope winterbanden in de meeste gevallen prima voldoen.

Bandenlabel verplicht

Bij auto’s die na 1 juli 2012 zijn geproduceerd,  zijn de banden verplicht voorzien van een EU-bandenlabel. Daarop staan de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en de decibelwaarde voor het omgevingsgeluid. De brandstofefficiëntie wordt uitgedrukt in klasse A tot en met G waarbij A staat voor zeer zuinig. Ook grip op nat wegdek wordt uitgedrukt in de klasse A tot en met G waarbij A dan staat voor de kortste remweg. Maar dit bandenlabel geeft niet aan of het om een zomerband of winterband gaat. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met bandenservice Eindhoven.

Bandenservice Eindhoven

De juiste banden onder uw auto zorgen ervoor dat u veilig kunt autorijden. Ze vormen niet voor niets het enige contact met de weg! Veiligheid, comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip zijn sleutelwoorden. Bij bandenservice Eindhoven krijgt u als bandenspecialist graag advies over de juiste banden voor uw auto.

De bandenservice Eindhoven voor uw winterbanden en zomerbanden

Winterbanden en zomerbanden

Het is veilig en verstandig om vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. Ook hebt u met winterbanden minder kans op aquaplaning. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Lees onze blog hierover.