Onderhoudsbeurt

Kleine - en grote onderhoudsbeurt

Heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig?

Het verschil tussen een grote en kleine beurt vervaagt en voor steeds meer auto’s is het sterk kilometer- en/of tijdgebonden afhankelijk wat er precies in een onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden.

Bij Actief Autoservice Eindhoven kunnen we op basis van je auto, kilometerstand en het aantal kilometers per jaar – precies zien wat er moet gebeuren en welke kosten je kunt verwachten.

Wat is een kleine onderhoudsbeurt voor je auto eigenlijk?

 • Een kleine beurt is standaard periodiek onderhoud (dit kan bijvoorbeeld jaarlijks zijn of na een bepaalde kilometerstand, afhankelijk van wat je het eerste bereikt).
 • Tijdens kleine beurt wordt je auto op cruciale punten gecontroleerd. In een kleine beurt wordt de motorolie en het motoroliefilter vervangen.
 • Daarnaast kan een kleine beurt, afhankelijk van je auto en kliometerstand, aanvullend onderhoud bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een kleine onderhoudsbeurt?

Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter en de luchtfilter.

Waarom moet kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd worden?

 • Het goed onderhouden van je auto zorgt ervoor dat je in een veilige en betrouwbare auto rijdt.
 • Tijdig klein beurt verlengt de levensduur van je auto en voorkomt dat je voor extra (onvoorziene) reparatiekosten komt te staan.

Wanneer moet een kleine beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de kleine beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • Actief Autoservice beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Goed om te weten

Ga je de auto inruilen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te kunnen overleggen. Dat is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden. Ben je wel je boekjes kwijt? Start je eigen onderhoudsboekje bij ANWB.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Heeft je auto een beurt nodig?

Heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig? Vraag gratis een offerte aan! Of maak gelijk een afspraak!

Wat is een grote onderhoudsbeurt precies?

 • Een grote beurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto.
 • Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden.
 • Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een grote onderhoudsbeurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem.

Wat zijn slijtagereparaties bij een grote beurt? 

Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote onderhoudsbeurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de grote beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • Actief autoservice beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Goed om te weten

Ga je de auto inruilen, dan helpt het voor de inruilprijs om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje te kunnen overleggen. Dat is het bewijs dat de auto zijn beurten gehad heeft en dus goed is onderhouden. Ben je wel je boekjes kwijt? Start je eigen onderhoudsboekje bij ANWB.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Neem contact met ons op!

Auto reparatie Eindhoven

Sterk in elke merk

Auto reparatie Eindhoven – Actief Autoservice

Reparatie aan auto

Heeft uw auto een reparatie nodig? Dan bent u bij Actief Autoservice Eindhoven aan het beste adres. Wij repareren uw auto deskundig en zorgen ervoor dat kapotte onderdelen vervangen worden door het beste alternatief. Actief Autoservice maakt uitsluitend gebruik van originele- en A-kwaliteit onderdelen die specifiek voor uw auto bestemd zijn bij een auto reparatie. Bovendien zorgt Actief Autoservice ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Met de vakkennis en ervaring van de 1e klas monteurs weet u zeker dat uw auto bij Actief Autoservice  in de beste handen is.

Onderdelen

Actief Autoservice monteert bij het onderhoud en reparaties enkel 1e kwaliteit onderdelen! De onderdelenmerken zijn bijna altijd afkomstig van OEM-leveranciers. De afkorting OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Onderdelenmerken wij monteren, zoals o.a. Bosch, Brembo, Gates, Michelin, Monroe, NGK, SKF, Valeo en VDO, worden ook standaard vanuit de fabriek in de auto gemonteerd.

Wij beschikken over de nieuwste diagnose apparatuur zodat wij eventuele foutcodes kunnen uitlezen en effectief te werk kunnen gaan.

Bandenservice Eindhoven

Merkonafhankelijke bandenspecialist

Bandenservice Eindhoven

Waarom winterbanden nodig?

Zomerbanden worden bij lage temperaturen harder en hebben dan een langere remweg. Winterbanden zijn door een andere samenstelling wat zachter en hebben dankzij hun grovere profiel met meer lamellen meer grip op zowel natte als besneeuwde wegen. Bij remmentesten met 50 km/uur is de remweg op een droge weg voor een auto gemiddeld twaalf meter. Op een nat wegdek is dat veertien tot vijftien meter. Maar op een besneeuwde weg staat een auto met winterbanden na dertig meter stil, terwijl een auto op gewone banden een remweg van zestig meter nodig heeft. Het laat zich raden wat de gevolgen zijn als je op een zomerband een noodstop op een besneeuwde weg moet maken. Winterbanden doen hun werk het beste bij temperaturen die onder de ongeveer zeven graden liggen. Daarboven kun je beter zomerbanden gebruiken. Nadeel van winterbanden is dat het brandstofverbruik toeneemt.

In onder andere Oostenrijk en Duitsland zijn winterbanden in het winterseizoen verplicht (lees hier in welke landen winterbanden verplicht zijn). Als je geen winterbanden hebt, loop je het risico op een flinke boete en je kunt aan de kant van de weg gezet worden.

Waar op letten bij winterbanden?

De keuze aan winterbanden, ook online, is enorm. De kwaliteit en de prijzen lopen enorm uiteen. Ga goed vergelijken op prijs en kwaliteit. Duur is lang niet altijd goed en goedkoop is lang niet altijd slecht. Bij bandenservice Eindhoven krijgt u als bandenspecialist graag advies over de juiste banden voor uw auto. aan bij bandenservice Eindhoven!

De beste winterband: de tests

De ANWB en de Consumentenbond  hebben diverse bandentests op hun website staan. Volgens de Consumentenbond kwam  de Michelin Alpin A4 en de Continental WinterContact TS850 als beste uit de test. Ze waren tevens Beste Koop.  Maar raadpleeg ook de ANWB winterbandentest. Daaruit blijkt dat ook goedkope winterbanden in de meeste gevallen prima voldoen.

Bandenlabel verplicht

Bij auto’s die na 1 juli 2012 zijn geproduceerd,  zijn de banden verplicht voorzien van een EU-bandenlabel. Daarop staan de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en de decibelwaarde voor het omgevingsgeluid. De brandstofefficiëntie wordt uitgedrukt in klasse A tot en met G waarbij A staat voor zeer zuinig. Ook grip op nat wegdek wordt uitgedrukt in de klasse A tot en met G waarbij A dan staat voor de kortste remweg. Maar dit bandenlabel geeft niet aan of het om een zomerband of winterband gaat. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met bandenservice Eindhoven.

Bandenservice Eindhoven

De juiste banden onder uw auto zorgen ervoor dat u veilig kunt autorijden. Ze vormen niet voor niets het enige contact met de weg! Veiligheid, comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip zijn sleutelwoorden. Bij bandenservice Eindhoven krijgt u als bandenspecialist graag advies over de juiste banden voor uw auto.

De bandenservice Eindhoven voor uw winterbanden en zomerbanden

Winterbanden en zomerbanden

Het is veilig en verstandig om vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. Ook hebt u met winterbanden minder kans op aquaplaning. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Lees onze blog hierover.

APK Eindhoven

APK zonder afspraak Eindhoven

Algemene Periodieke Keuring Eindhoven (APK Eindhoven)

Kies voor een apk-keuring bij Actief Autoservice (APK Eindhoven) en u weet direct waar u aan toe bent. Voldoet uw auto nog aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu? Actief Autoservice (APK Eindhoven) verzorgt de apk-keuring van uw auto kundig, klantvriendelijk, snel en tegen een scherpe prijs.

Wat is een apk-keuring?

De apk staat voor algemene periodieke keuring. De apk-keuring is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, op de juiste manier staat geregistreerd en voldoet aan de milieunormen. De apk-keuring is wettelijk verplicht, maar is wel slechts een momentopname. Wanneer uw auto ‘apk-goedgekeurd’ is, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud door uw Vakgarage blijft slim.

Uw apk-keuring: tips

Zorg ervoor dat uw auto op tijd wordt gekeurd voor de apk. Neem uw kentekenbewijs mee wanneer u uw auto wegbrengt voor een apk-keuring. Na de apk-keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport goed, zelfs als uw auto is afgekeurd. U moet het rapport van de apk-keuring namelijk bij u hebben tijdens het rijden! Verloopt de APK van uw personenauto? Dan krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). U ontvangt deze verkeersboete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt.

Nooit meer de apk-keuring vergeten!

Lastig om te onthouden wanneer het weer tijd is voor een apk-keuring? Maak dan gebruik van apk-reminder. U ontvangt automatisch een herinnering wanneer het tijd is om een afspraak te maken voor uw apk-keuring.

APK Eindhoven: betrouwbare, goedkope apk-keuring

Vakmanschap, betrouwbaarheid, goede service en scherpe tarieven: dit is precies wat Actief Autoservice u biedt. Actief Autoservice (APK Eindhoven) is RDW-erkend. We werken met ervaren, uitstekend opgeleide monteurs en beschikken over de modernste apparatuur. Blijkt uit de apk-keuring dat reparatie noodzakelijk is? Natuurlijk ontvangt u altijd een prijsopgave vooraf.

Bij ons kunt u net een afspraak terecht voor APK.